De La Rue – B Building & North Building

"The newly refurbished security entrance to our production areas has been transformed by NBI, the bright modern finishes with the energy efficient LED lighting provide the professional image that project the image we strived for. "

Facilities Manager

Client Brief

With many visitors coming from across the globe, De La Rue needed to ensure that their visits would create the right impression. A high security firm specialising in print production of banknotes and passports, De La Rue is synonymous with high levels of security excellence.  Areas of their building had not been refreshed in 30 years and we were briefed to update these spaces, in conjunction with their new branding.  We were selected to create a design that would professionally fit-out areas in B Building and North Building; ensuring a professional and welcoming environment for all visitors.  De La Rue was also tendering to print high security papers which meant that their on-site facilities needed to reflect their high security facilities.

The Build

North Building in particular is a large space that required entire stripping out in order to fit new modular lighting, partitioning and flooring.  We were also requested to deliver excellent redecoration as part of their new ‘Centre of Excellence’.  It was vital that the new design created an environment that echoed the sophistication of their new branding.  Our designers set to work creating a design that would ensure visitors and workers would have a modern and positive space to work in and visit.
Their B building also required new fit-out to refresh their turnstile entrance that had become outdated.  Having stripped out their entrance, we removed the existing ceilings that hadn’t been replaced in 20 years.  This was in addition to new stud walls and up-to-date flush-built lockers for staff/visitors.  In our commitment to delivering a hi-tech refresh to their site, our design also incorporated eco-friendly LED lighting, advanced data cabling, glass walls and a high-tech branding station to reflect their commitment to excellence; creating a space that easily replicated their strong brand identity and modern visual perspective.  We were also required to fit their display equipment plus AV management – ensuring that staff and visitors were able to benefit from the latest technologies on-site.

Project Outcome

Both areas were successfully refitted in the requested time.  A particular challenge was to fit out the area during working hours so that any inconvenience to staff was kept to an absolute minimum.  We were delighted to be able to ensure continuity of brand for De La Rue and bring these areas of the buildings up to meet the guidelines required.

Other recently completed projects

Imagine what we could do for you

View case studies
Quick Enquiry
[contact-form-7 404 "Not Found"]

Where we are

Devonshire Business Centre, Devonshire House, Aviary Court, Wade Road, Basingstoke, RG24 8PE

Social Media